balustrade lrEen balkonhekwerk wordt ook vaak een balustrade genoemd. Zoals de naam al aangeeft vormt dit hekwerk de omranding van het balkon of het dakterras. Omdat balustrades vooral als bescherming worden geplaatst moeten ze stevig zijn en uiteraard goed aangebracht zijn. Gemaakt van verschillende materialen en uitgevoerd in diverse stijlen, is een balustrade ook een blikvanger voor uw woonomgeving.

poorten gelderland sabelspoort arnhemGelderland kent een groot aantal historische poorten. Omdat we niet altijd over onze eigen poorten willen schrijven, deze maand een stukje over poorten in Gelderland welke u en ons de inspiratie kunnen bezorgen voor een succesvol ontworpen poort op uw eigen perceel. De oorspronkelijke stadspoorten vormden eens dus de toegang tot (bekende) Gelderse (vesting)steden. Uit het oogpunt van verdediging werden er vroeger muren om de steden gebouwd en werden daarin toegangspoorten aangebracht. Deze stadspoorten konden ’s nachts en bij gevaar afgesloten worden.

mooiste-poorten-nederland.jpgPrivacy is erg belangrijk voor de meeste mensen. Evenzo van belang echter is de veiligheid van kinderen en huisdieren. Door het plaatsen van een goede poort kun je deze factoren onder controle houden. Maar waarom zou je functie en uiterlijk niet met elkaar verbinden? M.a.w. Zijn de mooiste poorten van Nederland ook de beste!?

Alma Hekwerk vervaardigt, levert en monteert ook automatische stormluiken.
Recentelijk plaatsten we deze met hout ingelegde stalen luikdelen voorzien van een automatische besturing op tijdschakeling en op afstand bestuurbaar via een beveiligde home-automation applicatie.

modern balkonhekwerk staal en draad

Het modern balkonhekwerk kenmerkt zich vaak door de minimalistische vormgeving met romeinse en of kubistische invloeden. Vast staat dat uw keuze voor een modern of klassiek balkonhekwerk van grote invloed zal zijn op de uitstraling van uw woning of entree. Immers, uw modern balkonhekwerk is een eye-cather. Het vraagt om degelijke en stijlvolle keuzes als het gaat om de te gebruiken materialen en - vanzelfsprekend - een nette en deskundige afwerking.

Ongeacht of u nu kiest voor een modern of klassiek balkonhekwerk; het spreekt voor zich dat uw keuze van grote invloed zal zijn op de uitstraling van uw woning of entree. Immers, uw klassiek balkonhekwerk is een eye-cather. Het vraagt om een keuze van degelijke en stijlvolle materialen met een nette en deskundige afwerking.

Natuurlijk bepaalt uw keuze in grote mate de prijs die u voor uw klassiek balkonhekwerk betaalt: Een houten balkonhekwerk is goedkoper dan een van staal of gietijzer. De materiaalkeuze waarmee uw klassieke balustrade vervaardigd zal worden, heeft natuurlijk ook effect op de levensduur van uw balkonhekwerk.

poort hekwerk reinigenVerzinkt staal dat is gepoedercoated door Alma Hekwerk heeft een lange levensduur. Maar is er dan helemaal geen onderhoud in de vorm van bijvoorbeeld periodieke reiniging nodig? Jawel! Vanzelfsprekend zijn er omstandigheden waaronder producten vervaardigd uit gepoedercoated staat nauwelijks te lijden hebben. In de regel echter, zorgt periodieke reiniging voor een nóg langere een levensduur. 

Gepoedercoated staal komen we - behalve in uw poort of hekwerk - tegen in uiteenlopende producten: raamprofielen, kachels & haarden, balkonhekken, radiatoren, witgoed, profielen, gevelpanelen en diverse auto-onderdelen. Voor allen geldt dat periodieke reiniging de levensduur verlengt, maar ook gelden voor allemaal andere omstandigheden welke invloed hebben op de noodzaak tot onderhoud!

balkon-hekwerk-weertDeze maand uit ons portfolio: Alma heeft een klassiek balkonhekwerk geplaatst in Weert en een in Venlo gerealiseerde houten poort. Bij een balkonhekwerk gaat het er nog meer om de juiste snaar te raken m.b.t. de vormgeving. Zó doet Alma dat:

houten-poort-venloIn ons artikel van vorige maand hielpen we u aan tips voor de keuze van uw poort of hekwerk. Deze maand informeren wij u graag over een recent gerealiseerde houten poort in Venlo en klassiek balkonhekwerk in Weert.

balkonhekwerkVorige maand schreven we over geleverd werk. Zo realiseerden we een modern hekwerk in Venlo en een klassieke poort in Weert, beide automatische poorten. Deze maand informeren we u graag over de keuze van uw poort- en/of hekwerkstijl. Hoe maakt u de juiste keuze?

klassieke poort weertIn ons artikel van vorige maand zetten wij onze levering van poorten in limburg en overig Zuid-Oost Nederland uiteen. Deze maand willen we u graag informeren over onze recent gerealiseerde projecten: een poort in Weert en een modern hekwerk in Venlo.

modern hekwerk venloRecentelijk vervaardigde en plaatste Alma een handgemaakte klassieke sierpoort in Weert. Daarnaast plaatsten we afgelopen maand o.a. ook een modern hekwerk bij een klant in Venlo.

poorten-limburgAlma's Poorten Roermond: Gelegen in Swalmen, net boven Roermond, vindt u onze werkplaats waar wij alle soorten poorten vervaardigen waarop poortautomatisering kan worden toegepast en welke wij overal in Nederland, Belgie en Duitsland bij u komen installeren. Eerdere artikelen behandelden onze poortautomatisering van o.a. Came Cancelli en Roger

logo_cameOok voor een automatische poort van CAME Cancelli Automatici bent u bij ALMA aan het goede adres. Wij leveren daarnaast ook hekwerken, poorten en/of automatische deuren met Roger Technology Poortautomatisering.

logo-rogerALMA is leverancier van ROGER Technology Poortautomatisering (Klik hier voor meer informatie over CAME Cancelli Automatici poortautomatisering).

aanpassingen-websiteZoals u ongetwijfeld hebt ontdekt, is onze website enigszins aangepast. Om u beter en vaker te kunnen informeren over onze producten en diensten en om u van nuttige onderhoudstips te voorzien, hebben wij onze nieuws-sectie volledig herzien.

FaLang translation system by Faboba