elektrische poortEen elektrische poort laten plaatsen, met een hekopener of een poortopener? Praktische technologie, die de poort of het hek automatisch kan openen. Een prettig idee als u aan komt rijden en heerlijk comfortabel als het slecht weer is.

modern poorten10Een stalen poort is een prachtige keuze. Als entree naar de tuin, voor de oprit of om de achteringang sierlijk vorm te geven. Uiteraard heeft u de keuze uit een aantal klassieke hekwerken, net als moderne varianten daarop.

cortenstalen hekwerkEen cortenstalen hekwerk: robuust, stijlvol en uitermate duurzaam. Een prachtige keuze die verschillende bijzondere eigenschappen bij elkaar brengt. Goed geschikt als hekwerk in de tuin, of te gebruiken als border en eventueel aangevuld met een cortenstalen poort.

Roger elektrische poortALMA, de specialist op het gebied van elektrische poorten.

Verhoog het gebruiksgemak van uw entree door deze te voorzien van een Roger elektrische poort. Dit is mogelijk bij heffende, schuivende én draaiende poorten. ALMA is dé leverancier van Roger Technology, het Italiaanse bedrijf dat al bijna 40 jaar automatisering ontwikkelt voor vrijwel elke sector. Alma realiseert uw elektrische poort, voorzien van poortautomatiseren met Roger of Came.
 

automatisering 01Iedereen wil een veilige omgeving maken om indringers buiten te sluiten en geliefde zaken te beschermen. De veiligheid van de kinderen, de huisdieren, het terrein of het bedrijfspand is belangrijk. In dit geval kunt u kiezen voor de draaiende poorten. Al dan niet geautomatiseerd of gecombineerd met een bijpassend hekwerk kunt u op een stijlvolle manier uw terrein afbakenen.
  

cortenstalen poortHet cortenstaal, of ook wel het COR-TEN staal genoemd, bestaat uit een legering van ijzer met silicium, nikkel, fosfor, koper en chroom. Het is een zeer sterke soort van metaal, waarvan de roestbruine kleur het meeste opvalt. Cortenstalen hekwerken en poorten zijn een sieraad in iedere omgeving en verdienen daarom uw aandacht.
  

schoorsteenonderhoudWelke rol speelt uw schoorsteenonderhoud ten aanzien van een veilige en gezonde woonomgeving? Kan goed en degelijk schoorsteenonderhoud behalve aan warmte in uw huis, ook bijdragen aan veiligheid en gezonde lucht? We weten allemaal dat schoorsteenvegen een essentieel onderdeel van het schoorsteenonderhoud is. Daarnaast draagt een schoorsteenkap bij aan het schoorsteenonderhoud door het bovenste deel van uw schoorsteen te beschermen tegen weersinvloeden van buitenaf. Een vonkenvanger beschermt tenslotte de omgeving tegen wat uw schoorsteen de lucht in blaast. Een goede conditie van uw schoorsteen bevordert de veiligheid en het comfort van uw woning, maar ook een gezond leefklimaat.
  

Historische Poorten: de Helpoort te MaastrichtNiet alleen in Gelderland maar ook in ons mooie Limburg vinden we historische poorten. Als specialist van sierpoorten willen we met u ook graag de weetjes over de mooiste historische poorten in de Limburgse geschiedenis delen. Misschien levert het zelfs inspiratie voor een poort bij u thuis? Als onderdeel van de stadsmuur vormde de stadspoort met bijbehorende toren de doorgang tot de stad. De steden Maastricht, Roermond en Valkenburg hebben een rijke historie als vestingsteden. Helaas zijn er in Roermond geen resten van de vroegere stadspoorten bewaard gebleven, maar in Maastricht en Valkenburg gelukkig wel.

balustrade lrEen balkonhekwerk wordt ook vaak een balustrade genoemd. Zoals de naam al aangeeft vormt dit hekwerk de omranding van het balkon of het dakterras. Omdat balustrades vooral als bescherming worden geplaatst moeten ze stevig zijn en uiteraard goed aangebracht zijn. Gemaakt van verschillende materialen en uitgevoerd in diverse stijlen, is een balustrade ook een blikvanger voor uw woonomgeving.

poorten gelderland sabelspoort arnhemGelderland kent een groot aantal historische poorten. Omdat we niet altijd over onze eigen poorten willen schrijven, deze maand een stukje over poorten in Gelderland welke u en ons de inspiratie kunnen bezorgen voor een succesvol ontworpen poort op uw eigen perceel. De oorspronkelijke stadspoorten vormden eens dus de toegang tot (bekende) Gelderse (vesting)steden. Uit het oogpunt van verdediging werden er vroeger muren om de steden gebouwd en werden daarin toegangspoorten aangebracht. Deze stadspoorten konden ’s nachts en bij gevaar afgesloten worden.

mooiste-poorten-nederland.jpgPrivacy is erg belangrijk voor de meeste mensen. Evenzo van belang echter is de veiligheid van kinderen en huisdieren. Door het plaatsen van een goede poort kun je deze factoren onder controle houden. Maar waarom zou je functie en uiterlijk niet met elkaar verbinden? M.a.w. Zijn de mooiste poorten van Nederland ook de beste!?

Alma Hekwerk vervaardigt, levert en monteert ook automatische stormluiken.
Recentelijk plaatsten we deze met hout ingelegde stalen luikdelen voorzien van een automatische besturing op tijdschakeling en op afstand bestuurbaar via een beveiligde home-automation applicatie.

modern balkonhekwerk staal en draad

Het modern balkonhekwerk kenmerkt zich vaak door de minimalistische vormgeving met romeinse en of kubistische invloeden. Vast staat dat uw keuze voor een modern of klassiek balkonhekwerk van grote invloed zal zijn op de uitstraling van uw woning of entree. Immers, uw modern balkonhekwerk is een eye-cather. Het vraagt om degelijke en stijlvolle keuzes als het gaat om de te gebruiken materialen en - vanzelfsprekend - een nette en deskundige afwerking.

Ongeacht of u nu kiest voor een modern of klassiek balkonhekwerk; het spreekt voor zich dat uw keuze van grote invloed zal zijn op de uitstraling van uw woning of entree. Immers, uw klassiek balkonhekwerk is een eye-cather. Het vraagt om een keuze van degelijke en stijlvolle materialen met een nette en deskundige afwerking.

Natuurlijk bepaalt uw keuze in grote mate de prijs die u voor uw klassiek balkonhekwerk betaalt: Een houten balkonhekwerk is goedkoper dan een van staal of gietijzer. De materiaalkeuze waarmee uw klassieke balustrade vervaardigd zal worden, heeft natuurlijk ook effect op de levensduur van uw balkonhekwerk.

poort hekwerk reinigenVerzinkt staal dat is gepoedercoated door Alma Hekwerk heeft een lange levensduur. Maar is er dan helemaal geen onderhoud in de vorm van bijvoorbeeld periodieke reiniging nodig? Jawel! Vanzelfsprekend zijn er omstandigheden waaronder producten vervaardigd uit gepoedercoated staat nauwelijks te lijden hebben. In de regel echter, zorgt periodieke reiniging voor een nóg langere een levensduur. 

Gepoedercoated staal komen we - behalve in uw poort of hekwerk - tegen in uiteenlopende producten: raamprofielen, kachels & haarden, balkonhekken, radiatoren, witgoed, profielen, gevelpanelen en diverse auto-onderdelen. Voor allen geldt dat periodieke reiniging de levensduur verlengt, maar ook gelden voor allemaal andere omstandigheden welke invloed hebben op de noodzaak tot onderhoud!

balkon-hekwerk-weertDeze maand uit ons portfolio: Alma heeft een klassiek balkonhekwerk geplaatst in Weert en een in Venlo gerealiseerde houten poort. Bij een balkonhekwerk gaat het er nog meer om de juiste snaar te raken m.b.t. de vormgeving. Zó doet Alma dat:

houten-poort-venloIn ons artikel van vorige maand hielpen we u aan tips voor de keuze van uw poort of hekwerk. Deze maand informeren wij u graag over een recent gerealiseerde houten poort in Venlo en klassiek balkonhekwerk in Weert.

balkonhekwerkVorige maand schreven we over geleverd werk. Zo realiseerden we een modern hekwerk in Venlo en een klassieke poort in Weert, beide automatische poorten. Deze maand informeren we u graag over de keuze van uw poort- en/of hekwerkstijl. Hoe maakt u de juiste keuze?

klassieke poort weertIn ons artikel van vorige maand zetten wij onze levering van poorten in limburg en overig Zuid-Oost Nederland uiteen. Deze maand willen we u graag informeren over onze recent gerealiseerde projecten: een poort in Weert en een modern hekwerk in Venlo.

modern hekwerk venloRecentelijk vervaardigde en plaatste Alma een handgemaakte klassieke sierpoort in Weert. Daarnaast plaatsten we afgelopen maand o.a. ook een modern hekwerk bij een klant in Venlo.

poorten-limburgAlma's Poorten Roermond: Gelegen in Swalmen, net boven Roermond, vindt u onze werkplaats waar wij alle soorten poorten vervaardigen waarop poortautomatisering kan worden toegepast en welke wij overal in Nederland, Belgie en Duitsland bij u komen installeren. Eerdere artikelen behandelden onze poortautomatisering van o.a. Came Cancelli en Roger

logo_cameOok voor een automatische poort van CAME Cancelli Automatici bent u bij ALMA aan het goede adres. Wij leveren daarnaast ook hekwerken, poorten en/of automatische deuren met Roger Technology Poortautomatisering.

FaLang translation system by Faboba

RijkswegNoord 48a | 6071 KW Swalmen

T: 0475-50 46 90

imonkeys seo webdesign li