Ongeacht of u nu kiest voor een modern of klassiek balkonhekwerk; het spreekt voor zich dat uw keuze van grote invloed zal zijn op de uitstraling van uw woning of entree. Immers, uw klassiek balkonhekwerk is een eye-cather. Het vraagt om een keuze van degelijke en stijlvolle materialen met een nette en deskundige afwerking.

Natuurlijk bepaalt uw keuze in grote mate de prijs die u voor uw klassiek balkonhekwerk betaalt: Een houten balkonhekwerk is goedkoper dan een van staal of gietijzer. De materiaalkeuze waarmee uw klassieke balustrade vervaardigd zal worden, heeft natuurlijk ook effect op de levensduur van uw balkonhekwerk.

 

KLASSIEKE BALKONSTIJLEN

klassiek victoriaans balkonhekwerkEnkele binnen het scala van klassieke balkonhekwerken veel voorkomende hekwerkstijlen zijn o.a:

  • Romeins balkonhekwerk: Veelal een combinatie van omlijste diagonale kruizen (linksboven naar rechtsonder & rechtsboven naar linksonder) met ronde of vierkante spijlen, al dan niet aangevuld met eventueel recht spijlenhekwerk eromheen, erboven en/of eronder.
  • Gotisch hekwerk: Gekruld klassiek spijlenhekwerk met ronde of vierkante spijlen en gebogen punten
  • Frans hekwerk: Recht spijlenhekwerk met elkaar verbonden en eventueel afgewerkt met een punt in de vorm van de klassieke franse lelie.
  • Buik hekwerk: Een bekende en veelvuldig toegepaste stijl voor het klassiek balkonhekwerk met de bekende rechte spijlen met een naar onder toe glooiend uitpuilende ronde vorm, die vlak voor de onderkant weer terug naar binnen buigt.
  • Victoriaans hekwerk: Klassiek balkonhekwerk in victoriaanse stijl dat bekend is van de vele ronde vormen, relatief drukke vulling en veelvuldig gebruik van punten, krullen en een rechte vorm die naar het midden toe in een boog naar boven lopen.

 

klassiek buik balkonhekwerkVEILIGHEID:

Voor elke stijl en vormgeving van uw klassiek balkonhekwerk geldt i.i.g ten aanzien van de veiligheid hetzelfde. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat de door u gekozen vormgeving een concessie t.o.v. de veiligheid zou kunnen betekenen.
Uw klassiek balkonhekwerk hangt natuurlijk altijd boven de grond. In geval van een valpartij is de kans aanzienlijk dat u zich tenminste flink bezeert. Om die reden heeft de overheid een aantal wettelijke veiligheidseisen gesteld. Uw hekwerk-leverancier is dus wettelijk verplicht om uitsluitend producten te leveren die aan de wettelijke vereisten voldoen. De betreffende wettelijke voorschriften moeten zorgen dat u te allen tijde overal een veilig en betrouwbaar (klassiek) balkonhekwerk aanschaft:

minimale hoogte: 1 meter voor balkonhekwerken geplaatst tot 13 meter boven de grond
minimale hoogte: 1.20 voor balkonhekwerken hoger dan 13 meter boven de grond
de afstand tussen de spijlen mogen in hoogte en breedte samen niet meer dan 110 centimeter zijn. In geval van een 1 meter hoog hekwerk, mag de afstand tussen de spijlen dus maximaal 10 centimeter zijn.

FaLang translation system by Faboba

RijkswegNoord 48a | 6071 KW Swalmen

T: 0475-50 46 90

imonkeys seo webdesign li