modern balkonhekwerk staal en draad

Het modern balkonhekwerk kenmerkt zich vaak door de minimalistische vormgeving met romeinse en of kubistische invloeden. Vast staat dat uw keuze voor een modern of klassiek balkonhekwerk van grote invloed zal zijn op de uitstraling van uw woning of entree. Immers, uw modern balkonhekwerk is een eye-cather. Het vraagt om degelijke en stijlvolle keuzes als het gaat om de te gebruiken materialen en - vanzelfsprekend - een nette en deskundige afwerking.

Natuurlijk wordt de prijs die u betaalt voor uw moderne balkonhekwerk, in grote mate bepaald door de materiaalkeuze: Een balkonhekwerk van staal of gietijzer is goedkoper dan een houten balkonhekwerk. De materiaalkeuze waarmee uw moderne balustrade vervaardigd zal worden, heeft daarnaast eveneens effect op de levensduur van uw balkonhekwerk.
 

MODERNE BALKONSTIJLEN

modern balkonhekwerk minimalistischBij de vormgeving van moderne balkonhekwerken worden veelvuldig praktische materiaal- en patroonkeuzes combineerd voor een optimale toepassing en gebruiksgemak. De combinatie van hout en staal geeft vaak fraaie strakke resultaten. Niet zelden wordt een frame van rechthoekige onderdelen gecombineerd met gaas vervaardigd uit de wat dikkere draadsoorten. E.e.a. leidt op deze wijze vaak tot een minimalistische en praktische uitstraling.
De Romeinse hekwerkstijl biedt oplossingen en toepassingen voor zowel een klassieke als een moderne stijl hekwerk. De romeinse stijl kenmerkt zich door een combinatie van omlijste diagonale kruizen (linksboven naar rechtsonder & rechtsboven naar linksonder) met ronde of vierkante spijlen, al dan niet aangevuld met eventueel recht spijlenhekwerk eromheen, erboven en/of eronder. Voor het modern balkonhekwerk worden verschillende elementen veelvuldig gecombineerd waarbij men cirkels, ruiten, krullen en spijlen op frivole wijze combineert en tegenwoordig zelfs de spijlen asymmetrisch last waardoor een speels mikado-effect ontstaat. Het ronde bolletje is met afstand het meest gebruikte afwerkings-element op de top van de verticale spijl
 

VEILIGHEID:

Moderne balkonhekwerken worden op alle hoogtes toegepast. In geval van een valpartij is de kans aanzienlijk dat u zich tenminste flink bezeert of erger. Om die reden heeft de overheid een aantal wettelijke veiligheidseisen gesteld. Uw hekwerk-leverancier is dus wettelijk verplicht om uitsluitend producten te leveren die aan de wettelijke vereisten voldoen. De betreffende wettelijke voorschriften moeten zorgen dat u te allen tijde overal een veilig en betrouwbaar (klassiek) balkonhekwerk aanschaft:

minimale hoogte: 1 meter voor balkonhekwerken geplaatst tot 13 meter boven de grond
minimale hoogte: 1.20 voor balkonhekwerken hoger dan 13 meter boven de grond
de afstand tussen de spijlen mogen in hoogte en breedte samen niet meer dan 110 centimeter zijn. In geval van een 1 meter hoog hekwerk, mag de afstand tussen de spijlen dus maximaal 10 centimeter zijn.

FaLang translation system by Faboba

RijkswegNoord 48a | 6071 KW Swalmen

T: 0475-50 46 90

imonkeys seo webdesign li