poort hekwerk reinigenVerzinkt staal dat is gepoedercoated door Alma Hekwerk heeft een lange levensduur. Maar is er dan helemaal geen onderhoud in de vorm van bijvoorbeeld periodieke reiniging nodig? Jawel! Vanzelfsprekend zijn er omstandigheden waaronder producten vervaardigd uit gepoedercoated staat nauwelijks te lijden hebben. In de regel echter, zorgt periodieke reiniging voor een nóg langere een levensduur. 

Gepoedercoated staal komen we - behalve in uw poort of hekwerk - tegen in uiteenlopende producten: raamprofielen, kachels & haarden, balkonhekken, radiatoren, witgoed, profielen, gevelpanelen en diverse auto-onderdelen. Voor allen geldt dat periodieke reiniging de levensduur verlengt, maar ook gelden voor allemaal andere omstandigheden welke invloed hebben op de noodzaak tot onderhoud!

 

OORZAKEN VAN VERVUILING VAN UW GEPOEDERCOATED HEKWERK OF POORT

Voordat u overgaat tot reiniging is het goed om even te onderzoeken waardoor periodiek onderhoud gewenst of zelfs vereist is. De coating van uw poort of hekwerk van Alma Hekweren kan vervuild raken door diverse oorzaken: Alg-groei (vooral in meer bosrijke omgevingen), maar ook aanslag als gevolg van intensief verkeer in de buurt kan de gepoedercoated stalen onderdelen aantasten waardoor onderhoud gewenst is. In stedelijk en industrieel gebied wordt het vervuild door verzuring en microstof. Uw poort en hekwerk van Alma behouden jarenlang de beschermende werking van hun poedercoating, zeker wanneer er regelmatig reiniging en/of ander periodiek onderhoud aan wordt gepleegd. 
  

GOEDE VOORBEREIDING IS HET HALVE WERK

Voordat u overgaat tot reiniging van poorten en hekwerk vervaardigd uit gepoedercoated staal is het verstandig uzelf te informeren over de aard van de vervuiling, welke reinigingsmethode hiervoor het meest geschikt is en met welke reinigingsapparatuur de betreffende methode het best wordt uitgevoerd teneinde tot een degelijk en duurzaam onderhoud te komen. Ook is het verstandig niet zomaar het eerste de beste reinigingsmiddel hiervoor te gebruiken. Vraag uw contactpersoon bij Alma naar de meest geschikte producten!

Ook is het zinvol om even te kijken naar de vormgeving en bereikbaarheid van (de te reinigen onderdelen van) uw poort of hekwerk. Niet zelden zijn er minder goed bereikbare plekjes (zowel voor uzelf als voor de borstel die u dacht te kunnen gebruiken)! Een goede voorbereiding is het halve werk!
 

Reiniging van uw Poort of Hekwerk volgens verantwoord onderhoud

Het reinigen van poorten en hekwerken doet u nooit met (polaire) oplosmiddelen, maar altijd met een mild reinigingsmiddel dat een ph-waarde heeft tussen 6 en 8. na reiniging volgt een nabehandeling, tenzij u een reinigingsmiddel en nabehandelingsmiddel inéén gebruikt. Gebruik indien mogelijk gedemineraliseerd of osmose-water.

  • Verwijdering van grof vuil d.m.v. afspuiten met water 
  • Aanbrengen van mild of neutraal reinigingsmiddel zonder krassende/schurende toevoegingen
  • Met kras-/schuurvrij linnen of vergelijkbaar materiaal handmatig achtergebleven vuil verwijderen
  • Naspoelen met water

Voor een optimale bescherming het gereinigd oppervlak nabehandelen met was of een ander aanbevolen nabehandelingsproduct op basis van tensiden.

 

FaLang translation system by Faboba

RijkswegNoord 48a | 6071 KW Swalmen

T: 0475-50 46 90

imonkeys seo webdesign li