schoorsteenonderhoudWelke rol speelt uw schoorsteenonderhoud ten aanzien van een veilige en gezonde woonomgeving? Kan goed en degelijk schoorsteenonderhoud behalve aan warmte in uw huis, ook bijdragen aan veiligheid en gezonde lucht? We weten allemaal dat schoorsteenvegen een essentieel onderdeel van het schoorsteenonderhoud is. Daarnaast draagt een schoorsteenkap bij aan het schoorsteenonderhoud door het bovenste deel van uw schoorsteen te beschermen tegen weersinvloeden van buitenaf. Een vonkenvanger beschermt tenslotte de omgeving tegen wat uw schoorsteen de lucht in blaast. Een goede conditie van uw schoorsteen bevordert de veiligheid en het comfort van uw woning, maar ook een gezond leefklimaat.
  

SCHOORSTEENONDERHOUD VOOR GEZOND EN VEILIG WONEN

Goed schoorsteenonderhoud is dus belangrijk. Het zorgt voor een veilig gebruik van de kachel en de open haard. De luchtkwaliteit in huis is natuurlijk van het grootste belang en er mag geen vuil in de kamer komen. Een slecht onderhouden schoorsteen verhoogt bovendien de kans op het uitbreken van brand in het rookkanaal. Uw verzekeraar eist van u dan ook jaarlijkse controle en reiniging van uw schoorsteen door een professionele schoorsteenveger (vraag daarbij dus altijd om een bon!).

Het mag duidelijk zijn dat u genoeg reden heeft om uw schoorsteen in topconditie te houden. Toch laten veel mensen de schoorsteen niet jaarlijks vegen of nemen simpelweg nauwelijks de tijd om een paar keer per jaar goed naar hun schoorsteen te kijken. Het advies om tenminste één keer jaarlijks onderhoud te laten plegen is dus echt niet vrijblijvend doordat veel verzekeringsbedrijven dit verplicht stellen. Uitbetaling van schade vindt dus enkel plaats als u kunt aantonen dat uw schoorsteen in de afgelopen twaalf maanden geveegd is. 
  

SCHOORSTEENKAPPEN, VONKENVANGERS & OVERIGE ONDERDELEN

Het schoorsteenonderhoud wordt eenvoudiger met een schoorsteenkap. Dit is beslist geen overbodige luxe. Een schoorsteenkap houd het bovenste deel van de schoorsteen droog. Zonder schoorsteenkap zou dit deel een groot deel van het jaar nat blijven. Hierdoor warmt het rookkanaal minder op met als gevolg een minder goede trek. Tenslotte geldt hetzelfde voor andere onderdelen aan de buitenkant van de schoorsteen zoals het lood en het voegwerk. Als dit niet goed verzorgd wordt, kunnen delen van het rookkanaal vochtig worden. Een schoorsteen heeft het een groot deel van het jaar zwaar te verduren. 

Bij ons kunt u terecht voor prachtige, op maat gemaakte schoorsteenkappen met vonkenvanger voor een fraaie en veilige afwerking van uw schoorsteen en de kroon op uw huis! Uiteraard lopen wij tijdens de plaatsing de overige onderdelen van uw schoorsteen even na en zullen evt. problemen signaleren en u doorverwijzen voor bijvoorbeeld het vegen en voegwerk

FaLang translation system by Faboba

RijkswegNoord 48a | 6071 KW Swalmen

T: 0475-50 46 90

imonkeys seo webdesign li